Телемедицина со повеќе параметри

„Како да се изврши следење на хроничните болести и дијагноза и третман на здравствени проблеми за време на оваа пандемија?

Од октомври, пандемијата повторно закрепна, потврдените случаи во Европа речиси достигнаа 1,8 милиони, достигнувајќи ново највисоко ниво од оваа година.Во споредба со најмалиот број потврдени случаи во Европа во јуни – 138.210, кои може да имаат корист од бесплатните брзи тестови што ги нудат владите и свесноста за заштита на домот за време на периодот на пандемијата.

Во тешката ситуација кога епидемијата повторно се враќа, луѓето треба да ја зајакнат здравствената заштита, да избегнуваат да одат на преполни места.

Дополнително, како да се спроведе следење на хроничните болести и дијагноза и третман на здравствени проблеми за време на оваа пандемија?

Мултипараметарската телемедицина, како опрема за хронично следење и дневна дијагноза, интегрира пет стандардни рутински тестови (вклучувајќи 12-води ЕКГ, SPO2, NIBP, TEMP, HR/PR) и 14 опционални услуги за тестови на гликоза, урина, липиди во крвта, WBC, хемоглобин, UA, CRP, HbA1c, функција на црниот дроб, функција на бубрезите, функција на белите дробови, тежина, хидрокси-витамин Д, ултразвук.Лесно е за ракување, дури и непрофесионалци можат лесно да управуваат со него.Погоден е за матични лекари, мали клиники, аптеки и друго.

Врз основа на идејата за IoT + Интернет, мултипараметарската телемедицина Konsung интегрира опрема за дијагностицирање, здравствени податоци IoT и популаризација на здравствените знаења, нудејќи еднократно решение за услуги и за жителите и за лекарите.

Мултипараметарската телемедицина Konsung веќе е добар избор за многу клиники, аптеки и домашни лекари во Азија, Европа, Африка, Латинска Америка и други региони, бидејќи го прави следењето на хроничните болести и секојдневната здравствена дијагноза попогодна за жителите, особено за време на периодот на пандемија. .

Телемедицина со повеќе параметри


Време на објавување: Ноември-05-2021 година