До 2027 година, пазарот за анализа на урината ќе достигне 2,19 милијарди американски долари и сè уште расте

13 јануари 2021 07:15 ET |Извор: Детално истражување на пазарот ПВТ.ПВТ.Рибар педантно истражување на пазарот.Друштво со ограничена одговорност
Лондон, 13 јануари 2021 година (GLOBE NEWSWIRE) - Во својата најнова публикација, насловена како „Пазар за анализа на урината по производ (тестови за бременост и плодност, тест ленти, реагенси, автоматски, полуавтоматски, POC анализатори) ), апликации (бременост, дијабетес, бубрежно заболување, ИУТ), крајни корисници (болници и клиники, лаборатории, домашна нега) - глобална прогноза до 2027 година“, Meticulous Research® посочува дека пазарот за анализа на урината се очекува да порасне за 4,5% Сложената годишна стапка на раст ќе се зголеми за да достигне 2,19 милијарди американски долари до 2027 година до 2020 година.
Преземете го бесплатниот примерок извештај сега @ https://www.meticulousresearch.com/download-sample-report/cp_id=5089
Уринализата е лабораториски тест кој им овозможува на лекарите да ги забележат проблемите што можат да се забележат преку тестовите на урината.Многу болести и нарушувања, како што се дијабетесот и бубрежните заболувања, можат да влијаат на телото и да го попречат излачувањето на отпадот и токсините.Во некои случаи, анализата на урината може да открие разни болести, кои може да останат незабележани поради недостаток на очигледни симптоми, како што се гломерулонефритис и хронична инфекција на уринарниот тракт.Уринализата обично се изведува пред операција како прелиминарен преглед или рутински физички преглед за време на бременоста.
Растот на целиот пазар за анализа на урина е главно поттикнат од глобалното зголемување на преваленцата на бубрежни заболувања и инфекции на уринарниот тракт, растечката постара популација, воведувањето на технолошки напредни дијагностички методи и зголемената популарност на опремата за итна нега за анализа на урината.Сепак, се очекува постоењето на двосмислена регулаторна рамка да го попречи растот на овој пазар.
Првично, технологијата се сметаше за неопходна, трудоинтензивна процедура која може да им обезбеди на лекарите вредни, но ограничени информации.Сепак, во последниве години, беа воведени различни иновации, а беа интегрирани и нови технологии за подобрување на клиничките резултати на оваа технологија со инструменти и реагенси за тестирање со висока прецизност.Неодамна, воведена е нова генерација на анализатори кои интегрираат и автоматизираат две главни функции: хемија и анализа на микрочестички.На пример, UN-2000 е интегриран систем произведен од Sysmex Corporation (Јапонија).Има систем за дигитална слика за анализа на урина UD-10 и целосно автоматски анализатор на честички на урина UF-5000 за подобрување на ефикасноста на анализата на честички на урината.AVE Technology Co., Ltd. (Кина) го произведува интегрираниот анализатор на урина AVE-772, кој е комбинација од анализатор на елементи за формирање злато и анализатор на урина.Системот може да анализира 11-14 параметри во примероците преку микроскопско мерење на клетките, вклучувајќи црвени крвни зрнца, бели крвни зрнца, епителни клетки, кристали, гипс, слуз, квасец и бактерии.Постигнат е значителен напредок со подобрување на квантитативното читање на тест хартијата за урина, интегрирање на параметрите за разредување во читачот на тест хартија и користење на рефлектометар и комплементарна технологија за полупроводници од метал оксид (CMOS) за подобрување на чувствителноста на анализата.
Разговарајте со нашите аналитичари за да го разберете влијанието на COVID-19 врз вашиот бизнис: https://www.meticulousresearch.com/speak-to-analyst/cp_id=5089
Пазарот за анализа на урината што се проучува во овој извештај се заснова на типови производи {потрошен материјал (тестови за бременост и плодност, тест ленти, итн.), инструменти (автоматски уринарни анализатори и инстант анализатори)}, апликации {скрининг за болести и тестирање на пододделот за бременост и плодност} и крајните корисници (болници и клиники, дијагностички лаборатории, средини за домашна нега и истражувачки лаборатории и истражувачки институти).
Во зависност од видот на производот, сегментот на потрошен материјал се очекува да доминира на целиот пазар за анализа на урината.Главниот удел на овој пазарен сегмент главно се припишува на честото усвојување на различни потрошни материјали поради нивната економичност, леснотија на користење и широка достапност;и иновацијата на потрошен материјал што се користи во процедурите за анализа на урината.
Од аспект на примена, секторот за скрининг на болести ќе доминира на целиот пазар за анализа на урината во 2020 година. Главниот удел на овој сектор главно се должи на зголемената инциденца на различни болести, зголемениот акцент на рано откривање и превенција на болести и континуирано воведување производи за скрининг на болести со анализа на урината.
Брз извештај за истражување на пазарот за купување и анализа на урина: https://www.meticulousresearch.com/Checkout/16504255
Врз основа на крајните корисници, болниците и клиниките ќе заземаат најголем удел во целокупниот пазар за анализа на урината во 2020 година. Како што се здравствените работници, практичноста и подобрата здравствена покриеност од различни приватни и групни планови за осигурување го поддржуваат овој пазарен сегмент Најголем удел.Од друга страна, поради најновите иновации во опремата за нега и достапноста на домашни комплети кои ја анализираат урината во средини за домашна нега, се очекува сегментот животна средина за домашна нега да расте со највисока сложена годишна стапка на раст во текот на прогнозата период.
Географски, глобалниот пазар за анализа на урината е поделен на пет главни региони, имено Северна Америка, Европа, Азија Пацифик, Латинска Америка и Блискиот Исток и Африка, како и понатамошна анализа на главните земји во овие региони.Северна Америка ќе зазема најголем удел на глобалниот пазар за анализа на урина во 2020 година, а потоа следат Европа и азиско-пацифичкиот регион.Поголемиот дел од уделот на Северна Америка главно се припишува на зголемувањето на случаите на бубрежни заболувања во регионот, високите инвестиции во здравствените установи и зголемувањето на владината поддршка за истражувачки активности.Сепак, поради забрзувањето на економскиот раст, зголемувањето на стареењето на населението во регионот, владините инвестиции во подобрување на медицинската инфраструктура и зголемените инвестиции од главните пазарни учесници во земјата, се очекува кинескиот пазар да расте со најбрзата сложена годишна стапка на раст во текот на прогнозата период.
Некои од главните играчи кои работат на глобалниот пазар за анализа на урина се Bio-Rad Laboratories, Inc. (САД), Danaher Corporation (САД), F. Hoffmann-La Roche AG (Германија), Siemens Healthineers AG (Германија), Sysmex Corporation (Јапонија), ARKRAY, Inc. (Јапонија), ACON Laboratories, Inc. (САД), Cardinal Health, Inc. (САД), Urit Medical Electronic Group Co., Ltd. (Кина) и 77 Elektronika Kft.(Унгарија) Чекај.
За да дознаете повеќе за пазарот преку детални содржини и листови со податоци, ве молиме кликнете овде: https://www.meticulousresearch.com/product/urinalysis-market-5089
Преземете го бесплатниот примерок извештај сега @ https://www.meticulousresearch.com/download-sample-report/cp_id=5089
Во оваа криза, Meticulous Research® континуирано го оценува влијанието на пандемијата COVID-19 на различни под-пазари и им овозможува на глобалните организации да развијат стратегии и да го одржат растот за светот по СОВИД-19.Ако сакате да го процените влијанието на COVID-19 врз која било индустрија, ве молиме известете ни-https://www.meticulousresearch.com/custom-research
Пазар на хемодијализа и перитонеална дијализа по производ (машини, дијализатори, крвни садови, катетери, концентрати), тип (рутински, дневно, ноќе) и крајни корисници (болници, клиники и центри за дијализа и домашна употреба) - до 2027 година Глобална прогноза за годината
Пазар за сепарација на плазма по производ [имуноглобулин (интравенски, поткожен), фактори на коагулација, албумин], апликации (имунологија, хематологија, неврологија) и крајни корисници (болници, лаборатории за клинички истражувања, академски институции) -Прогноза до 2027 година
Meticulous Research® е основана во 2010 година и стана приватна компанија со ограничена одговорност во 2013 година како Meticulous Market Research Pvt.Ltd. според Законот за компании од 1956 година. Од своето основање, компанијата стана водечки снабдувач на висококвалитетна пазарна интелигенција во Северна Америка, Европа, Азија Пацифик, Латинска Америка и Блискиот Исток и Африка.
Името на нашата компанија ги дефинира нашите услуги, предности и вредности.Од нашето основање, ние сме посветени на истражување, анализа и презентирање на клучните податоци за пазарот со големо внимание на деталите.Со прецизните примарни и секундарни истражувачки техники, воспоставивме силни способности за собирање податоци, толкување и анализа на податоци со најдобриот тим на аналитичарите, вклучувајќи квалитативно и квантитативно истражување.Ние дизајнираме внимателно анализирани интелигентни и вредносни синдикални извештаи за истражување на пазарот, приспособени истражувања, брзи истражувања и консултантски решенија за да одговориме на деловните предизвици за одржлив раст.
Contact: Mr. Khushal BombeMeticulous Research® Direct Lines: +1-646-781-8004 (North America) +44-203-868-8738 (Europe) +91 744-7780008 (Asia Pacific) Email-sales@meticulousresearch.com visit Our website: https://www.meticulousresearch.com/ Connect with us on LinkedIn-https://www.linkedin.com/company/meticulous-researchContent Source: https://www.meticulousresearch.com/pressrelease/ 73/urinalysis-market -2027


Време на објавување: 26 јули 2021 година